Er komt er eentje bij, er gaat er eentje heen

Twee jaar geleden op Valentijnsdag stierf mijn grootmoeder langs papa’s kant. Ik was toen zo’n drie maanden in verwachting van Billie.

Nu, op Pasen is mijn grootvader (Vake) langs mama’s kant heen gegaan door de gevolgen van Covid-19. Nooit gedacht dat dat virus onze familie zo zou kunnen treffen maar zowel moeke als vake zijn positief getest aan het virus. Mijn grootouders zijn Katholiek en Pasen was altijd een groot feest met onze grote gezellige bende.

Wij hebben een hechte familie die veel knuffelen en elkaar ook altijd kunnen steunen en in deze moeilijke periode dan afscheid moeten nemen van ons vake is des te moeilijker. We gaan niet kunnen groeten en hem niet meteen de plechtigheid kunnen geven die hij zo verdient. Hopelijk kunnen we gauw ons gewone leventje terug hernemen en dan nog wat doen om ons verdriet een plaats te kunnen geven.

Ik walg echt als ik filmpjes zie van mensen die het maar niet kunnen laten om af te spreken en vrienden die gezellig samen een pintje in de tuin drinken en dit steeds met verschillende personen. We moeten gewoon even onze verantwoordelijkheid nemen als burger van deze wereld en zorgen dat we onze ‘zwakkere’ populatie niet schaden. Want zie je, .. het kan evengoed opeens gedaan zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven