Leven zonder chemicaliën

Onlangs downloadde ik de app Yuka. Dit is een app waarmee je zowel eten als verzorgingsproducten kan scannen waarna er dan een score op 100 verschijnt en zo weet je hoe goed of hoe slecht een product is.

Na het installeren van de app liep ik naar de badkamer en scande ik er op los. Mijn shampoo van L’Oréal Paris (gekocht in een gespecialiseerde kapperszaak) scoorde bv. maar 12/100. Heel slecht dus. Onder de product omschrijving staan ook alle ingrediënten en daar stonden heel veel schadelijke stoffen tussen.

Mijn douchegel van Nivea scoorde zelfs 0/100 . Het kan dus niet slechter. Mijn ogen gingen open en ik sprak met vrienden die er al wat langer mee bezig zijn om alles zo chemicaliën-vrij mogelijk te houden. Zo kreeg ik van een goede vriendin staaltjes van shampoo en douchegel om zo het verschil te zien en voelen. Zalig was dit!

Kort daarop besloot ik een bestelling te doen bij Bio’ty lab (op aanraden van diezelfde vriendin) dit is een Belgische webshop die gespecialiseerd is in natuurlijke , organische en gezonde verzorgingsproducten – vrij van parabenen, petrochemie en synthetische ingrediënten. Toen de postbode met het eerste pakketje aan de deur stond kan ik niet wachten om alles uit te proberen. Bij een bestelling krijg je ook verschillende staaltjes en er zat zelfs een tube zonnecrème bij in ware grote. Het was net een vroege Kerst voor mij!

Intussen heb ik al onze slechte producten weggesmeten en alles vervangen door producten die goed zijn voor mens én natuur.

Het is wel een hele andere manier van leven maar mijn huid én haar zijn me zo dankbaar dat ik deze ommezwaai gemaakt heb en ik hoop onze dochter mee te kunnen geven dat het toch wel belangrijk is om bewust producten te kopen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven