Work-life balance, wat is dat?

Als er één ding is waar ik sinds de komst van Billie enorm mee struggle dan is het wel mijn work-life balance.

Ik was 6 maanden zwanger toen ik thuisgezet werd in moederschapsrust. Gedurende de hele zomer zat ik thuis. Tijd genoeg dus om te piekeren en te twijfelen. Opeens twijfelde ik aan alles. Zou de combinatie werken in een rusthuis en mijn leven als moeder mij wel lukken? Wij werken in shiften (vroege, onderbroken, late) én ook om de twee weekends én feestdagen. Dit maakt het er zeker niet gemakkelijker op.

Na de geboorte van Billie waren er wat complicaties en daardoor zat ik in het totaal zo’n 9 maanden thuis. Niet dat ik stilgezeten heb hoor! De stap zetten om terug te beginnen werken was zo moeilijk, dat had ik op voorhand nooit kunnen bedenken. Ik begon naar andere jobs uit te kijken maar nooit ondernam ik iets verders dan alleen maar kijken naar de vacatures.

Ik besloot deel te nemen aan een avond van mamaboost. Dit was een workshop dat doorging in Mechelen. Ik had het toen vooral met het zoeken van mijn plaats binnen het mama zijn. Er waren vier mama’s aanwezig met allemaal een uniek verhaal. Katelijne, die de avond organiseerde heeft haar eigen zaak en helpt ook mama’s met loopbaanbegeleiding op maat. Na deze workshop vond ik het nodig om dat laatste bij haar te gaan volgen.

Diezelfde periode schreef ik me ook in om in avondschool Digital Marketing te gaan volgen. Deze studie interesseerde me heel erg en ik was heel gemotiveerd om hier mee te starten. Iets om in te bijten, net wat ik nodig had. De lessen gaan door in de middelbare school waar ik de beste tijd van mijn schoolcarrière had. Het verschil met toen is dat ik nu wel altijd heel goed op tijd kom en ik echt aandachtig de les volg. Misschien krijg ik op deze manier wel een tweede kans op deze plek.

Ik heb het gevoel dat deze zoektocht mij nog niet veel meer raad gegeven heeft maar deze weg afleggen zorgt er wel voor dat ik mezelf terug kan vinden en me op een andere manier beter kan leren kennen. Buiten mama ben ik nog steeds Siel dus die combinatie probeer ik zo goed mogelijk te creëren.

Benieuwd wat de toekomst nog gaat brengen, later wil ik geen spijt hebben van keuzes die ik toen in den tijd niet gemaakt heb.

To be continued..

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven