En dan nu, genieten!

16 weken

Twee weken geleden was de 16 weken echo bij de gynaecoloog. Ze nam het besluit dat ik niet meer zou gaan werken tot na de bevalling. Ik werk in een Woonzorg-centrum met personen met een dementie en dit bracht me soms in lastige situaties. De eerste maanden had ik veel last van zowat alle zwangerschapskwalen dat er bestaan. Normaal gezien zou ik tot midden maart moeten blijven werken maar het was al snel een uitgemaakte zaak dat dit niet zou gebeuren. Ik wil nu gewoon kunnen genieten van mijn zwangerschap!

Opvolging

18 weken ben ik nu zwanger van ons kleine zoontje. De app dat ik het meest gebruik i.v.m. zwangerschap is Zwangerschap+. Deze wist me te zeggen dat onze zoon nu ongeveer de grootte van een pompelmoes is. Wel leuk dat je kan zien hoe groot je kleintje is in vergelijking met een dier of zelfs een snoepje. Onze zoon heeft momenteel de grootte van een ijshoorntje!

Screenshot zwangerschap+ app

Verder gebruik ik ook de apps: pregnancymeter en skoebidoe maar persoonlijk prefereer ik de zwangerschaps+ app. Zelf probeer ik het te houden bij fruit want al die suikers zijn niet goed voor de goesting dat ik daar momenteel in heb.

Suikertest

Bij mijn vorige zwangerschap heb ik na de gewone suikertest ook de lange versie ervan moeten doen. Het resultaat was op het randje van zwangerschapsdiabetes. Na verder onderzoek bleek het uiteindelijk wel ok te zijn maar nu ben ik me er wel iets meer van bewust dat ik het deze keer wel eens kan vlaggen hebben. De test zal tussen de 24 en 28 weken plaatsvinden en deze keer zal ik die bij onze vroedvrouw laten afnemen. De vorige zwangerschap was in het ziekenhuis maar zo lang in de wachtzaal van het labo zitten, dat is toch ook niet alles.

Genieten geblazen

Momenteel gaat het al veel beter met mij, zowel mentaal als fysiek. Ik plan bewust rustmomentjes in omdat ik soms voel dat mijn lichaam daar om vraagt. In tussentijd heb ik me ingeschreven in verschillende lezingen en workshops zodat ik niet helemaal stil hoef te zitten want dat is niets voor mij.

Ook ben ik samen met mijn lieftallige wederhelft iets aan het bekokstoven maar daarover later meer!

Stay tuned

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven