Workshop atelier maman

Regenboogmobiel

Een tijdje terug schreef ik me in voor een creatieve workshop om een regenboogmobiel te maken. De workshop ging door bij vroedvrouwenpraktijk De Wolk in Boortmeerbeek (dat ik fan ben van de praktijk is al lang geen geheim meer).

Gisteravond was het eindelijk zo ver. Ik had er zo’n zin in. Om 19u werd ik samen met vijf andere vrouwen verwacht. Er waren vier zwangeren, één gloednieuwe mama & één iets meer ervaren mama). We volgden de workshop bij Linde. Zij is vroedvrouw in de praktijk en is daarbuiten ook een enorme creatieveling. Ze bezit zelfs haar eigen lijn van draagdoeken en ringslings. Dit allemaal is te vinden op haar mooie website:tiliadesigns.com.

De workshop zou in theorie twee uur duren maar in praktijk zagen we al snel dat we niet op tijd zouden klaar geraken. Linde had op voorhand alles klaargelegd op tafel zodat we na wat uitleg meteen aan de slag konden dus we gingen allemaal heel ijverig van start. We kozen zelf de kleuren die we zouden gebruiken voor ons mobieltje en konden aan de hand van een mooi voorbeeld dat er hing onze eigen twist geven. Het regenboogje maken op zich is nogal arbeidsintensief maar daarom niet minder leuk want het resultaat is al snel zichtbaar.

Niet alleen

Gedurende de workshop babbelden we wat af. Dat maakt het zo fijn om onder de mama’s verhalen te horen en achteraf weer eens stil te staan bij het feit dat je écht niet alleen bent. Mama zijn op zich is de hoofdrol en gelijk de leukste rol in mijn leven. Maar eerlijk.. er zijn momenten dat ik me helemaal alleen voel. Dat maakt zo’n creatief avondje weg heel leuk. Je leert steeds nieuwe mensen kennen die je in andere gevallen misschien nooit zou kruisen in je leven. Ik koester dit enorm. Mama worden heeft dan wel wat deuren gesloten maar des te meer geopend. Daar ben ik blij om want dat hoort volgens mij gewoon bij het volwassen worden.

Ik ben na de workshop naar huis gegaan met een mobieltje dat bijna hangens klaar was op één regenboogje na. Nu nog de babykamer afwerken voor onze zoon maar voorlopig krijgt het een mooi plaatsje boven Billie haar bedje. Om het mobieltje thuis te kunnen afwerken mochten we gerust wol, garen en parels meenemen. Hier zie je mijn afgewerkte versie:

Regenboogmobiel

Er even tussenuit

Blij met deze avond. Blij met het resultaat. Ik raad iedereen aan, zowel mama’s als niet mama’s of wens mama’s, om af en toe eens een avondje in te lassen waarin je kan doen wat je wil zonder al te veel rekening te moeten houden met anderen. In de mate van het mogelijke hé, straks krijg ik hier nog boze mannen op mijn dak! Af en toe eens aan jezelf denken is echt niet zo moeilijk en wat een voldoening je achteraf hebt! Ik doe dit persoonlijk veel te weinig én versta me niet verkeerd, ik ben heel graag thuis bij mijn vriend en dochter maar er eens tussenuit gaan geeft een gezonde balans.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven