Hypochondermama

Onze dag begon goed. Ik zette Billie af op haar dino-kampje en bracht Lukas naar de crèche. Aangezien ik pas enkele dagen geleden besloot om Billie op kamp te laten gaan had ik plots een paar dagen alleen voor mezelf. Zo besloot ik vandaag om te doen waar ik zin in had. Geen moetjes, alleen maar magjes. Mama en ik haalden verse aardbeitjes in de automaat en gingen op bezoek bij ons moeke (de mama van mijn mama) in het rusthuis (we mogen eindelijk weer binnen!!)

Bij thuiskomst kreeg ik opeens heel veel zin om in de tuin te werken en vond ik motivatie omdat de GFT zakken morgen opgehaald worden dus dan kan al het vuil gelijk weg. Wij hebben een tamelijk lange smalle tuin en ik maai altijd in 2 delen, eerst links, dan verzet ik alle speeltuigen en de hangmat naar rechts, en dan omgekeerd. Bij het verzetten van de hangmat voelde ik dat ik gestoken werd in mijn hals en schoot ik in paniek. Omdat ik ook niet gezien had welk insect me gestoken had kwam de hypochonder in me naar boven. Wat als het een Aziatische hoornaar was? Zou ik dan doodgaan? Ik reageer nogal vlug allergisch op beten en omdat het vlak naast mijn keel was voelde ik me benauwd worden en belde ik de huisarts (thank god dat die mij goed kent en weet hoe hij daarmee moet omgaan) na een pilletje tegen allergie en flink wat cortisone-zalf kon ik er weer tegen.

Om me wat af te leiden ging ik op solden jacht in de Carmi en bracht ik echte mom-shoes mee, Teva’s!

Zo’n twee uur na de steek voelde ik er al bijna niets meer van. Achteraf kan ik er wel mee lachen dat ik zo fel reageer en altijd zo moet overdrijven maar de moment zelf denk ik dus echt het aller ergste van de wereld. Herkenbaar?

2 reacties op “Hypochondermama

  1. Zwijg stil, ik ging gisteren voor mijn eerste prik Covid 19 in die rechter bovenarm. Ik had al hartkloppingen de ganse dag. Alles verliep goed tot ik op 1 van de zovelen stoelen zat in de GIGA Nekkerhal.
    Het leek wel een veldhospitaal maar dan met witte stoelen ipv veldbedden.
    En ja toen voelde ik het ,… Een krop in de keel, maar ik dacht allergische reactie. Het werd zo erg dat mijn rechterkaak gevoelloos werd. Ooo no, ik ben 1 van die weinigen,…vlug naar de EHBO post.
    Parametertjes checken,… Zo gezond als een visje. Met uitzondering van de hyperventilatie #angstaanval 🤦🏼‍♀️

    Dus ja,..heeeeel erkenbaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven