#Slaap is goud

Toen was het moment daar.. het moment dat ik met zekerheid kan zeggen dat ik OP ben. Na 5,5 maand gebrek aan slaap kan ik niet meer. Ik kan zelfs niet meer deftig functioneren. Maar hè, ik wou toch zelf kinderen? Ja, dat klopt. Maar had ik dit even niet zien aankomen.

We wisten wel dat je meegroeit met de fases van je kindje dus die babyfase was weer helemaal opnieuw beginnen nu Lukas er is. Maar dat hij gewoon niet kan slapen snachts en altijd maar zou liggen huilen.. daarop konden we ons onmogelijk voorbereiden.

Hij gaat nu 3 dagen per week naar de crèche samen met zijn grote zus Billie. Dus probeer ik al mijn afspraken (met dokter, kiné, dermatoloog,..) te plannen op de momenten dat ze beide naar de crèche zijn maar nu kroop ik deze ochtend terug even in bed en had ik mij op het nippertje niet overslapen om naar de kiné te gaan. En dan voel je je zo slecht e. Ik heb door wel 4 wekkers geslapen dus dan denk ik dat het echt wel nodig was, dat extra beetje slaap.

Nu ga ik maar iets eten want anders is er weer dat schuldgevoel naar Lukas toe omdat ik toch moet eten om hem eten te kunnen geven e.

Soms denk ik ook dat het dan maar beter is dat ik stop met borstvoeding geven. In de hoop dat de nachten dan wat beter zouden zijn ofzo. Maar spijtig genoeg is daar nog geen garantie voor dus we blijven maar doen zoals we het al deze tijd al doen hè.

Dat moederschap (ouderschap) is toch niet te onderschatten. Gisteren kwam ik een tekstje tegen van dat je aardig moet zijn tegen elke ouder, omdat je niet weet hoe weinig ze geslapen hebben afgelopen nacht.

Ik moet en zal de beste moeder zijn voor onze kindjes. Maar hoe doe je dat met een minimum aan slaap? Valt het op dat ik zo wat wanhopig aan het worden ben. Alle tips zijn welkom. Echt. (Noem iets op en we hebben het al wel geprobeerd hoor)

Slaap is echt goud. Ma echt. Ik zou zo veel geven nog een beetje te kunnen slapen.

Ik kruip dan terug m’n bed in e.

Één gedachte over “#Slaap is goud

  1. Ik leef volledig met jou mee! Vergeet niet dat je het super doet 🥺😊 Hang in there! ik had moeder zijn ook lichtjes onderschat en ik zit maar aan één. Ik weet niet of het ook jouw geval is, maar ik had de slechte gewoonte om elke minuut van mijn leven vol te plannen, zonder aan mijn eigen te denken. Iedereen zei dat ik mijn “vrije” tijd moest gebruiken om te rusten/slapen… yeah right. Moederschap, je verliest je eigen daar gemakkelijk in 😅. Wat krijgen we dan? Een burn-out yaaay!
    Eén simpel zin voor jou: Onderschat jezelf niet, powerwoman 💪💪💪

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven